Honnan indultam?

A szomorú és boldogtalan emberek az együttérzésemet már gyermekkoromban előhívták. Nem értettem, miért nem látják magukban azt az értékes embert, a sok lehetőséget, amit én mélyen látok bennünk.

Már akkor eldöntöttem, hogy valahogy segítek az embereknek meglátni magukban a fényt, az erőt és a lehetőségeket. Nem tudtam még pontosan mit jelent, de éreztem, hogy én pszichológus leszek és tanítani fogom az embereket önmagukban hinni.

Visszagondolva már akkor idealista voltam. Hittem, hogy képesek vagyunk mi emberek együtt egy szebb világot teremteni. Minden emberben láttam a jót, és mindenkiről a jót feltételeztem, akár csak a nagypapám, aki az egyik legnagyobb tanítóm volt az életemben. Mindig védtem a védteleneket, és bár harcoltam az igazságért, de a könyörületet mindig többre tartottam.

Egy fecske nem csinál nyarat, mondták nekem többen, de a válaszom ez volt: de mutathatja az utat.

Gyerekként szerettem verset mondani, mesélni, beszélgetni másokkal. Bár voltak a családban, mint ahogy mindenkinél nehézségek, de a jót láttam meg mindenben.

Sok tanárom nem kedvelt. Nagyszájú voltam és szemtelen. Mindig volt saját véleményem, ami eltérő volt az „átlagostól”, és a kérdéseimmel gyakran hoztam őket zavarba, Igyekeztek eltéríteni az utamról: Mit akarsz, te csak egy falusi kislány vagy, nem tudod megváltoztatni a világot. Mit akarsz? Pszichológus lenni? Belelóg a bilibe a kezed.

Bár fájt, amit mondtak, de nem foglalkoztam a véleményükkel. A szavak olyanok, mint a vetőmagok, ha elidőzöl rajtuk és hagyod, hogy gyökeret eresszenek, akkor hatással lesznek rád. Én nagyon sokat küzdöttem, hogy ezek a negatív szavak ne eresszenek gyökeret bennem, hiszen tudtam, hogy ezek meg fognak akadályozni a céljaimban.

Lelked Tolmácsa

Mint ahogy sok embernek, így nekem is 7 évente voltak nagy fordulópontjaim. 21 évesen fordultam egy tudatosabb, spirituálisabb, alternatív szemlélet felé. Volt egy jógamesterem, Zoltai Miklós, aki szintén pszichológus volt, és ő biztatott, hogy merjem ezt a szemléletet a munkámba is beépíteni majd, és bátran hallgatni a megérzéseimre.  

Bár nehéz volt az utam, de végül pszichológus lettem és több mint 13 éve segítem azokat, akik hozzám fordulnak. Holisztikus szemléletű tanácsadó pszichológus vagyok, de sokan spirituális pszichológusként említenek.

Nehéz szétválasztanom milyen vagyok a magánéletemben és milyen a munkámban, hisz a segítő, a tanító, a bölcs a lelkem archetípusa. Jellemző rám a nyitottság, úgy gondolom elfogadó és segítőkész vagyok másokkal. 

Nagyon szeretem a különféle tipológiákat, amik segítenek eligazodni.

1985. augusztus 29-én a család első gyermekeként születtem a Szűz jegyében, Szűz aszcendensben és Vízöntő holdban. 

A kinézetem alapján mindig fiatalabbnak gondolnak. Fontos számomra az egészség, és természetesség, éppen ezért is tanultam funkcionális táplálkozás tanácsadást, és biologikát. 

Első benyomásra tűnhetek komolynak, hidegnek vagy épp nem kedvesnek. Lassan felmelegedő típus vagyok, érzelmeimben harmonikus, de lelkes és pozitív. Őszinte vagyok, kritikus, szeretem használni a józan paraszti eszemet, szeretem a logikát és bátran merek kérdezni vagy éppen megkérdőjelezni. 

Sokat figyelek befelé, sokat vagyok csendben és igyekszem a megérzéseimre hallgatni. Aktív vagyok, extravertált, élménykereső és idealista, aki azt nézni, hogyan lehet bármi még jobb. Szeretek tanulni, szeretem egyre jobban megismerni magam, és igyekszem nem csak jobb szakemberré, hanem jobb emberré is válni.

Hogyan élem az életemet?

Szellemi társammal a férjemmel, Bercsényi Zoltánnal, aki szintén segítő, és gyönyörű két kicsi gyermekünkkel vidéken élünk. 

ÉLETMÓD: egyszerű és természetes élet, zero waste, öko-vegyszermentes testápolás és háztartás, barefoot, kötődő nevelés, egyszerűbb gyermekkor, helyi termelőktől vásárlás, magyar térrendezés, KonMari szemlélet, funkcionális gluténmentes táplálkozás, gyakori böjtölés. 

ALKALMAZOTT ALTERNATÍV IRÁNYZATOK: Jungi Archetípusok, Numerológia, Asztrológia, Kronobiológia,  Ásványok és illóolajok használata, Bach virágterápia, Biologika, Grabovoj tanításai, Homeopátia,  Gyógynövények, Angyalok és szellemi vezetők, Szakrális geometria, Spiritális védelmi és erő szimbólumok, Szakrális gyakorlatok, Mudrák, Víz energetizálása, Energetikai gyakorlatok, Jóga, Meridián torna, Meditáció

TANÍTÓIM, PÉLDAKÉPEIM: Dr. Máté Gábor, Zoltai Miklós – Kriyanand, Hermann Heidi Hesse, Géczy Gábor Magfalva, Joe Dispenza, Antony Robbins, Vekerdy Tamás, Bradley Nelson, Kassai Lajos, Bedő Imre, Dora Gyula

AZ ÉN SEGÍTŐIMVeres Reményke, Rajtam múlik – Végh Sanyi,  Használd fel – Kocsis Gábor, Soltész Ian

KEDVENC MONDÁSOM: Aki tenni akar, az mindenre talál megoldást, aki nem, az kifogást.